Vaření.czReceptyIndický sekaný špíz s rajskou omáčkou

Indický sekaný špíz s rajskou omáčkou

Opět jedno cizokrajné jídlo, které si ale zvládneme připravit i tady u nás.


3.56x
60 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
3 lžíceolej
3 kscibule
450 grajče
2 ksfeferonka
3 lžičkychilli
20 gčerstvý zázvor
1 dlzeleninový vývar
750 gmleté maso
3 lžičkymletý kmín
6 lžičekmletý koriandr

podle chuti

sůl
0.5 kscitron
mletý černý pepř

Postup přípravy

Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, sloupneme a rozkrájíme na čtvrtky. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na oleji osmahneme 2/3 cibule, přidáme polovinu prolisovaného česneku, 3 lžičky koriandru, 2 lžičky kmínu, chilli, lehce vše osmahneme, zalijeme vývarem, vložíme připravená rajčata a povaříme. Feferonky očistíme, nakrájíme na drobounko stejně jako čerstvý zázvor. Obojí přimícháme k mletému masu, stejně jako zbytek cibule, česneku, koriandru a kmínu. Do masové hmoty přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme. Gril vyložíme alobalem, potřeme olejem. Z masové směsi tvoříme na špejle špízy, které grilujeme z každé strany přibližně 4 minuty. Indický sekaný špíz podáváme s uvařenou rajskou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Indický sekaný špíz s rajskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena