Indický sekaný špíz s rajskou omáčkou

Opět jedno cizokrajné jídlo, které si ale zvládneme připravit i tady u nás.


3.56x
60 min

Postup přípravy

Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, sloupneme a rozkrájíme na čtvrtky. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na oleji osmahneme 2/3 cibule, přidáme polovinu prolisovaného česneku, 3 lžičky koriandru, 2 lžičky kmínu, chilli, lehce vše osmahneme, zalijeme vývarem, vložíme připravená rajčata a povaříme.

Feferonky očistíme, nakrájíme na drobounko stejně jako čerstvý zázvor. Obojí přimícháme k mletému masu, stejně jako zbytek cibule, česneku, koriandru a kmínu. Do masové hmoty přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme.

Gril vyložíme alobalem, potřeme olejem.

Z masové směsi tvoříme na špejle špízy, které grilujeme z každé strany přibližně 4 minuty.

Indický sekaný špíz podáváme s uvařenou rajskou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indický sekaný špíz s rajskou omáčkou

Zpět na recept