Vaření.czReceptyIndián se šlehačkou a čokoládovou polevou

Indián se šlehačkou a čokoládovou polevou

Rychlé, jednoduché a lehoučké mlsání. Vyzkoušejte nenáročný recept na vynikající zákusek.


5.01x
30 min
1×

Ingredience

těsto

4 ksvejce
2 lžícerum
7 dkgcukr moučka
7 dkghrubá mouka

poleva

100 gčokoláda na vaření

krém

1 kelímeksmetana ke šlehání

na ozdobu

mandlové lupínky

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. V hrnečku vidličkou rozšleháme žloutky a s moukou zlehka vmícháme do sněhu. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Hmotu rozdělíme na poloviny a dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem pomazaným máslem a poprášeným moukou. Pečeme asi 10 minut do zezlátnutí povrchu. První díl i s papírem dáme vychladnout na mělký talíř. U druhého dílu papír sloupneme a vložíme vychladnout do hlubokého talíře. Ušleháme pevnou šlehačku, navrstvíme ji do kloboučku, který se nám vytvoří v hlubokém talíři a díly k sobě přiklopíme. Polijeme rozehřátou čokoládou s rumem a ozdobíme mandlovými lupínky nebo strouhanými vlašskými ořechy. Indiána se šlehačkou a čokoládovou polevou podáváme vychlazeného jako lahodný zákusek například k šálku kávy.
user-icon

autor Lidy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Indián se šlehačkou a čokoládovou polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena