Ilšské sušenky podle tchána

Jedná se o cukroví, které je u nás žádané nejen o Vánocích.


3.540x
120 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Do prosáté mouky rozdrobíme máslo, přidáme žloutky, cukr, kakao, vanilkový cukr, citronovou kůru a strouhané oříšky. Můžeme použít lískové ořechy, vlašské nebo klidně i mandle. Těsto dobře propracujeme a dáme odpočinout do lednice na 20 minut.

Potom z těsta vyválíme tenčí placku, ze které formičkou vykrajujeme stejné tvary.
Sušenky pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě dorůžova.

Nyní si připravíme nádivku. Třeme cukr se žloutky asi 10 minut. Potom přidáváme rum, rybízovou zavařeninu a nakonec strouhané oříšky. Nádivku popřípadě ředíme rumem nebo zahušťujeme oříšky.

Vychladlé sušenky spojujeme nádivkou, potíráme citronovou nebo čokoládovou polevou a zdobíme ořechovým jádrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ilšské sušenky podle tchána

Zpět na recept