Huspenina po slovensku

Recept na výborný slovenský sulc.


3.713x
160 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Maso podle potřeby také očistíme. Pokud nemáme uzené, můžeme dát 2 neuzené nožičky.

Všechno maso dáme do hrnce. Přidáme zeleninu i s cibulí a vše zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořeno. Když dáme vody moc, huspenina nám pak neztuhne. Vše vaříme na mírném ohni asi 90 minut. Maso se nesmí vařit, jenom táhnout jako kuřecí polévka, aby výsledný vývar zůstal krasně čistý. Pak přidáme sůl a koření a vaříme další 2,5 hodiny.

Vývar ochutnáme, jestli je dost slaný. Pak maso vyndáme rozebereme na malé kousky, které ukládáme do talíře nebo do pekáče. Kdo má rád, dá si tam i zeleninu.

Vše zalijeme vývarem z masa po okraj. Huspeninu uložíme do lednice nebo na chladne místo a necháme ztuhnout, až vznikne aspik. Pokud je na povrchu příliš mastný, odebereme jej opatrně lžící.

Huspeninu po slovensku podáváme studenou s octem, cibuli, pivem a chlebem.
user-icon

autor SAMA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Huspenina po slovensku

Zpět na recept