Husokrálík

Babiččina husa plněná králíkem.


3.534x
160 min

Postup přípravy

Husu i králíka důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Husa by neměla být příliš sádelnatá.

Vezmeme husu a zevnitř ji osolíme a okmínujeme. Vykuchaného králíka osolíme, prošpikujeme slaninou a vložíme do husy. Zbytek prostoru v huse a okolo králíka obložíme polotvrdým chlebem a kousky kyselých jablek.

Vložíme do pekáče, podlijeme trochu vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Často ho podléváme vypečeným sádlem a část sádla odebíráme.

Husokrálíka podáváme s domácím bramborovým knedlíkem a červeným zelím na slanině.
user-icon

autor Jerry


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husokrálík

Zpět na recept