Rodinný recept na výbornou a úplně jednoduchou buchtu na plech. Stačí smíchat všechny ingredience v jedné míse, těsto nalít na plech a upéct.
Hodnocení
4.5
/ 5 (2x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Těsto
Olej200 ml
Vejce3 ks
Hruška800 g
Cukr krystal370 g
Skořice mletá1 lžíce
Vanilkový cukr1 balíček
Hrubá mouka400 g
Jedlá soda1 lžíce
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a stopek. Slupku neloupeme a hrušky nastrouháme na jemném struhadle. Z původního množství hrušek by nám po vyndání jádřinců mělo zůstat asi 600 g.
Ve větší míse smícháme se všemi ostatními ingrediencemi (hrubá mouka, cukr krystal, vanilkový cukr, jedlá soda, mletá skořice, vejce, olej) a pořádně promícháme, aby vzniklo jednolité řídké těsto.
Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15 minut. Přibližně od 12. minuty je třeba buchtu sledovat a kontrolovat špejlí.
Hruškovo-skořicovou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.