Hruškové řezy

Jednoduchý a celkem levný recept na výtečné řezy ke snídani nebo k odpolední kávě.


4.728x
90 min

Ingredience

1 lmléko
1 hrstrozinky
4 lžícemletá skořice
1 balíčeklistové těsto
1 balíčekvanilkový cukr
0.5 balíčkudětské piškoty
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek
1 sklenicehruškový kompot

na potření

vejce

Postup přípravy

Listové těsto necháme chvíli rozmrazit a pak je rozdělíme na dvě části. Z jedné části vyválíme slabý plát a vložíme jej na vymazaný plech nebo vyložený pečicím papírem. Okraje zvedneme podle stěn plechu. Na těsto poklademe vrstvu dětských piškotů, na které dáme nakrájené kompotované hrušky (lze i čerstvé strouhané). Na ovoce nasypeme rozinky, trochu skořice a vanilkový cukr. Uvaříme si pudink a horký jej nalijeme na ovoce. Pak ho necháme chvíli vychladnout. Zatím si vyválíme z druhé části těsta plát a položíme ho na pudinkovou vrstvu. Rozšlehaným vajíčkem vrchní část potřeme, posypeme skořicí, propícháme trochu vidličkou a dáme péct. Pečeme v horkovzdušné troubě asi 40 minut při 150 °C. Podáváme studené řezy zdobené šlehačkou, ale hruškové řezy chutnají také teplé.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena