Hruškové kuře

Vyzkoušejte trošku slavnostnější recept na kuře. Kuřátko podáváme přelité hruškovo-smetanovou omáčkou.


2.9760x
75 min

Postup přípravy

Naporcované kuře osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v lednici. Potom kuře ze všech stran zprudka osmahneme, potřeme máslem, vložíme dáme do zapékací misky a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení maso občas podléváme vodou či vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.

Hrušky slijeme a pokrájíme na kousky. Hrušky rozmixujeme, ochutíme worcesterem, přidáme vypečenou šťávu z kuřete, smetanu a dobře promícháme.

Do připravené hruškové omáčky vložíme kousky kuřete a prohřejeme.

Nasekané ořechy osmahneme na sucho na pánvi, sejmeme z plotýnky, opatrně zalijeme brandy a zapálíme.

Brandy s ořechy nalijeme na porce kuřete přelité hruškovou omáčkou a můžeme podávat. Hruškové kuře nejlépe chutná s opečenými brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškové kuře

Zpět na recept