Naporcované kuře osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v lednici. Potom kuře ze všech stran zprudka osmahneme, potřeme máslem, vložíme dáme do zapékací misky a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení maso občas podléváme vodou či vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.
Hrušky slijeme a pokrájíme na kousky. Hrušky rozmixujeme, ochutíme worcesterem, přidáme vypečenou šťávu z kuřete, smetanu a dobře promícháme.
Do připravené hruškové omáčky vložíme kousky kuřete a prohřejeme.
Nasekané ořechy osmahneme na sucho na pánvi, sejmeme z plotýnky, opatrně zalijeme brandy a zapálíme.
Brandy s ořechy nalijeme na porce kuřete přelité hruškovou omáčkou a můžeme podávat. Hruškové kuře nejlépe chutná s opečenými brambory.