Hruškové kuře

Vyzkoušejte trošku slavnostnější recept na kuře. Kuřátko podáváme přelité hruškovo-smetanovou omáčkou.


2.9760x
75 min

Ingredience

4 lžícesmetana
1 kskuře
4 lžícebrandy
50 gvlašské ořechy
1 lžičkaworcestrová omáčka
1 sklenicehruškový kompot

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Naporcované kuře osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v lednici. Potom kuře ze všech stran zprudka osmahneme, potřeme máslem, vložíme dáme do zapékací misky a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení maso občas podléváme vodou či vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.

Hrušky slijeme a pokrájíme na kousky. Hrušky rozmixujeme, ochutíme worcesterem, přidáme vypečenou šťávu z kuřete, smetanu a dobře promícháme.

Do připravené hruškové omáčky vložíme kousky kuřete a prohřejeme.

Nasekané ořechy osmahneme na sucho na pánvi, sejmeme z plotýnky, opatrně zalijeme brandy a zapálíme.

Brandy s ořechy nalijeme na porce kuřete přelité hruškovou omáčkou a můžeme podávat. Hruškové kuře nejlépe chutná s opečenými brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškové kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena