Hrníčkový kynutý koláč

Rychlý kynutý litý koláč s ovocem. Recept na vláčný moučník, který vždy přijde k chuti.


4.69x
45 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
1.25 hrnkumléko
0.5 hrnkucukr krupice
1 balíčekkvasnice
2.5 hrnkupolohrubá mouka
0.5 kostkytuk na pečení

drobenka

10 dkgcukr krupice
14 dkghrubá mouka
10 dkgtuk na pečení

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Tuk utřeme s cukrem a se žloutky do pěny a přidáme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka, trošky mouky a cukru. Já používám někdy sušené droždí, tedy nemusím dělat kvásek, stačí droždí zamíchat do mouky. Přidáme polohrubou mouku, mléko a vytvoříme těsto. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho zamícháme do těsta.

Těsto nalijeme na plech, po 15 minutách přidáme na něj kousky ovoce podle chuti a posypeme drobenkou připravenou z tuku na pečení, hrubé mouky a cukru krupice.

Hrníčkový kynutý koláč pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Hrníčkový kynutý koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme třeba ke svačině nebo ke snídani.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčkový kynutý koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.