Pokazila se vám váha? Je tu recept, ke kterému ji nepotřebujete.
Hodnocení
4.4
/ 5 (97x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Těsto
Olej1/2 hrnku
Vejce1 ks
Mléko1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Cukr krupice1 hrnek
Polohrubá mouka1 hrnek
Hladká mouka 1 hrnek
Náplň
Vanilkový cukr1 ks
Kompotované ovoce1 sklenice
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Polohrubá mouka na vysypání
Postup přípravy
V míse mícháme elektrickým šlehačem cukr, olej a vejce asi 10 minut. Potom po troškách střídavě přidáváme polohrubou i hladkou mouku (obojí smícháme s práškem do pečiva) a mléko. Promícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.
Povrch těsta uhladíme a posypeme nakrájeným kompotovaným ovocem, které jsme si předem obalili ve vanilkovém cukru. Ovoce lze použít i čerstvé - omyté a nadrobno nakrájené.
Hrníčkovou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Pro přípravu můžeme použít i 3 dcl hrnek. Pokud jako použijeme hroznové víno, použijeme i hroznový oleje.