Hrnečkový beránek podle maminky

Toto těsto můžeme také péci v dortové nebo bábovkové formě.


5.04x
60 min
2×

Postup přípravy

Vejce rozkvedláme v mléce. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Mléko s vejci nalijeme do sypké směsi, přilijeme olej, rum a utřeme hladké těsto.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 - 50 minut. Dobu pečení si každý přizpůsobí podle pečení trouby. Upečeného beránka vyndáme z trouby a necháme formu vychladnout.

Teprve potom hrnečkového beránka vyklopíme a potřeme čokoládou, nebo citronovou polevou, nebo jen pocukrujeme. Na krk uvážeme beránkovi mašli a do rozříznuté pusy vložíme kousek asparágusu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnečkový beránek podle maminky

Zpět na recept