Hrk hrk buchta je vynikající rychlá buchta, který je překvapivě dobrý. Broskve jí dodávají šřavnatost a lahodnou chuř. Můžete ji ale připravit i s jiným ovocem.
Hodnocení
3.9
/ 5 (25x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Cukr120 g
Vejce3 ks
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Vanilkový cukr1 balíček
Polohrubá mouka150 g
Náplň
Smetana ke šlehání220-250 ml
Broskvový kompot1 konzerva
Ztužovač šlehačky1 balíček
Vanilkový pudinkový prášek1 balíček
Postup přípravy
Cukr, vejce a vanilkový cukr utřeme, pak po lžících přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Dáme do trouby na 180 °C a pečeme asi 12 minut.
Do uzavíratelné nádoby dáme všechny ingredience na náplň, uzavřeme a třepeme (hrkáme) tak dlouho, než se spojí do hustého krému. Kompot dáváme i s lákem, buchta je pak více ovocná a vláčná.
Krém vylijeme na těsto a necháme ztuhnout. Za půl hodiny máme skvělou hrk hrk buchtu s broskvemi, která potěší jak děti, tak dospělé.
Dobrý den,
piškot, který považuji za nejjednodušší a pro naši rodinu nejlepší je: kolik vajec, tolik polévkových lžic cukru (lze i z méně cukru) a tolik lžic mouky - polohrubé, (špaldové, jak kdo má rád), a 2 lžíce horké vody. Žloutky smíchám s cukrem doběla, přidám 2 lžíce horké vody, vmíchám mouku a opatrně přimíchám pečlivě vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Koláč Hrk-hrk dělám nejraději ve formě na pizzu, ta moje má 25 cm v průměru a na tento koláč použiji 2 vejce.
Z tohoto piškotu dělám rolády, dorty, řezy, (nemám ráda tuk do piškotového těsta), a že jsem se za život napekla dost a dost. Prášek do pečiva přidávám jen tak malou lžičku na kakaový, či čokoládový piškot, protože se mi to osvědčilo a tmavý piškot mi nikdy neklesne. Každá kuchařka má své zaručené recepty, tak hezké pečení všem : )
Natalie
korpus
Dobrý den,
prášek do pečiva na co...
dělám léta takto..4x vejce..6 polév.lžic pol.mouky+ 6 pol. lžic cukru..
Žloutky s cukrem do pěny ,přidám mouku a nakonec ušlehaný sníh..
Je to jeden z nejlepších receptů,nechápu také proč mléko a olej..
Peču v předehřáté troubě na 150 st. asi 10 minut.
To je pravé piškotové těsto.
Mějte se.
Natálie..
IKI
Re: Komentář k receptu Hrk hrk buchta s broskvemi
A k čemu olej a mléko?! Z uvedených ingrediencí (i bez prášku do pečiva) dělám tento piškot již léta a je skvělý - nadýchaný. Jen poměr a množství mám trochu odlišné a peču to také déle, než se zde uvádí. Ovšem ani olej ani mléko tam vůbec nechybí.