Sezóna hub je v plném proudu a prý nejvíce rostou hřiby. Tak vyzkoušejte tento super recept.
Hodnocení
3.3
/ 5 (56x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
60 g
slanina
4 stroužky
česnek
sůl
2 ks
cibule
kmín
vývar z masoxu
600 g
hřiby
2 lžíce
hladká mouka
1 lžička
paprika mletá
Postup přípravy
Očištěné a omyté hřiby nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a posekáme najemno a slaninu nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Slaninu prudce osmahneme, přidáme cibuli, houby, papriku, kmín a česnek a za stálého míchání krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, zaprášíme moukou a dusíme doměkka.
Výborný je s čerstvým domácím chlebem.