Hříbkový salát

Houbový salát s jemnou zálivkou.


3.1110x
25 min

Postup přípravy

Nejprve ze všeho si připravíme zálivka, kterým později salát přelijeme. Smícháme vychladlý vývar, ocet, sůl, cukr, olej a mletý pepř a nálev je hotov.

Čerstvé houby očistíme a vložíme do vařící a trochu osolené vody. Vaříme asi 10 až 20 minut. Při vkládání dáváme pozor, abychom se neopařili.

Měkké hříbky scedíme a nakrájíme na kostičky nebo tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a společně s houbami dáme do misky.

Misku s hříbky přelijeme připravenou zálivkou a dáme vychladit. Těsně před podáváním ozdobíme hříbkový salát čerstvou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hříbkový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.