Hříbkový guláš

V létě je v lese spousta hub a jídla z nich chutnají skvěle, třeba zrovna tento gulášek s hříbky a zeleninou.


4.634x
60 min

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajčata na kousky.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Pak přidáme houby, gulášové koření a papriku a za stálého podlévání, aby se houby nepřipálily, dusíme asi 20 - 30 minut. Potom přidáme nakrájenou papriku a rajčata, podle chuti dosolíme a dáme vegetu, přilijeme zbytek vody a ještě dusíme do změknutí zeleniny.

Nakonec houbový guláš zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme přejít varem.

Houbový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hříbkový guláš

Zpět na recept