Hříbková polévka

Jednoduchá jemná polévka s vůní hřibů a kmínu.


2.584x
60 min
3×

Ingredience

4 lžíceolej
1.5 lvoda
250 mlšlehačka
1 ksmenší cibule
1 lžícemletý kmín
100 gkořenová zelenina
4 ksstřední brambory
200 gmražené hřiby

podle chuti

podravka

podle potřeby

zelená petrželka
hotová jíška

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli, nastrouhanou zeleninu a hřiby nakrájené na kousky. Mezi tím oloupeme brambory a nakrájíme na menší kousky. Orestovanou směs hub a zeleniny zalijeme vodou, přidáme brambory, mletý kmín a vaříme do měkka. Přilijeme šlehačku, dochutíme podravkou a podle potřeby dohustíme hotovou jíškou. Polévku provaříme a můžeme podávat. Hříbkovou polévku na talíři zdobíme petrželkou.
user-icon

autor máma

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hříbková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena