Hříbková omáčka se smetanou

Recept na lahodnou smetanovou omáčku s hříbky, která se rozplývá na jazyku. Jako přílohu zvolíme bramborové noky.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme malé kousky hub a lehce orestujeme. Pak směs zalijeme vodou (lépe houbovým vývarem) a necháme podusit, až houby změknou.

Základ houbové omáčky zahustíme moukou rozmíchanou ve sladké smetaně, přilijeme kysanou smetanu, podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.

Do hříbkové omáčky se smetanou na závěr vsypeme uvařené bramborové noky a necháme krátce prohřát.

Hříbkovou omáčku se smetanou a noky podáváme jako sytý hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hříbková omáčka se smetanou

Zpět na recept