Hříbková omáčka se smetanou

Recept na lahodnou smetanovou omáčku s hříbky, která se rozplývá na jazyku. Jako přílohu zvolíme bramborové noky.


0.00x
45 min

Ingredience

1 ksšalotka
150 ghříbky
2 lžíceolivový olej
100 mlkysaná smetana
1 lžícehladká mouka
250 mlsmetana ke šlehání
0.5 lžičkydrcený kmín
300 mlhoubový vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
citronová štáva

Postup přípravy

Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme malé kousky hub a lehce orestujeme. Pak směs zalijeme vodou (lépe houbovým vývarem) a necháme podusit, až houby změknou.

Základ houbové omáčky zahustíme moukou rozmíchanou ve sladké smetaně, přilijeme kysanou smetanu, podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.

Do hříbkové omáčky se smetanou na závěr vsypeme uvařené bramborové noky a necháme krátce prohřát.

Hříbkovou omáčku se smetanou a noky podáváme jako sytý hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hříbková omáčka se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena