Hrášková polévka

Recept na jednoduchou polévku bez zahušťování. Vhodná i pro děti.


4.1125x
20 min
13×

Ingredience

2 dlvývar
2 lžičkyolivový olej
0.5 ksmalá cibule
1 lžícezakysaná smetana
400 gsterilovaný hrášek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibulku si oloupeme, nakrájíme najemno a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme sterilovaný hrášek i s nálevem, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar.

Po 10-ti minutách hráškovou polévku odstavíme a ponorným mixerem rozšleháme dohladka.

Hráškovou polévku servírujeme se zakysanou smetanou, zdobíme petrželkou. Hráškovou polévku podáváme s pečivem nebo topinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.