Hrášková finská polévka

Polévka ze žlutého a zeleného hrášku, zjemněná smetanou a slavnostní korunku jí dodává uzený losos.


2.91055x
75 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Přilijeme vývar, přidáme žlutý oloupaný hrách a posekanou majoránku, může být i sušená. Vaříme na mírném ohni asi 50 minut.

Plátky lososa nakrájíme na proužky.

Z polévkového základu vyjmeme vařený hrách, 2 lžíce dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přilijeme 150 ml šlehačky a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Směs vrátíme do polévky společně se zeleným hráškem a ještě chvíli povaříme.

Do hotové polévky vložíme proužky lososa a zbylý hrách, můžeme doplnit ještě na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, ale nemusí být. Zbytek šlehačky ušleháme, každou porci kopečkem šlehačky ozdobíme a posypeme majoránkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková finská polévka

Zpět na recept