Recept, jak si připravit hranolky, aby se nám lépe smažily.
Hodnocení
1.8
/ 5 (48x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Podle potřeby
Brambory
Olej na smažení
Postup přípravy
Pro přípravu hranolek ze syrových brambor mám tuto vychytávku. Nejprve brambory oloupeme a nakrájíme požadované množství hranolek.
Hranolky dáme do síta a propláchneme teplou vodou, aby se odplavil přebytečný škrob, stejně to děláme u krájených brambor na vaření. Hranolky necháme krátce okapat a potom je osušíme v osušce.
Hranolky klasicky smažíme v oleji. Jsou křupavější a tolik neprskají. Do oleje můžeme také ze stejného důvodu přidat špetku soli. Smažené hranolky necháme na ubrousku okapat od oleje a potom osolíme.
Hranolky ze syrových brambor podáváme jako přílohu k různě upravenému masu.
Re: Komentář k receptu Hranolky ze syrových brambor
Bohužel, Dádo, to už nemohu... Podrobnější a podobný postup uvedl jako novinku ve své knize lord Jamie Oliver. Na něho nemáme.
Highlander
hranolky
Takto připravené hranolky bych použil pouze jako rekvizitu pro focení.
Opravdu dobré hranolky připravím tak, že nakrájené brambory namočím asi na 20 min do studené vody a potom smažím , ale na dvakrát! Do světležluta a po vychladnutí dosmažím.
Conny
Re: Komentář k receptu Hranolky ze syrových brambor
Teď jsem náhodou našla podrobný popis na výrobu domácích hranolek, který uvádí ve své kuchařské knize světoznámý kuchař. Protože je v něm další nápad, dávám celou stránku ke schválení jako fotografii k receptu. Podotýkám, že jsem ho neopsala. Takto je připravuji spoustu let.
Conny
Re: Re: Komentář k receptu Hranolky ze syrových brambor
Myslím, že každý neví, že je lepší brambory před smažením propláchnout a osušit. To byla ta informace.
Roxana
Re: Komentář k receptu Hranolky ze syrových brambor
Takto je můžete připravit i v troubě, rozložíte na plech chvilku zapečete a pak pokapat trochou oleje.