Hraničářský guláš

Recept na guláš, jak ho vařil brácha Jiří.


4.04x
120 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
500 gbrambory
1 lžičkamajoránka
3 kscibule
5 ksfeferonka
mletý pepř
1 kghovězí maso přední
1 lžícerajský protlak
1 lžícemletá sladká paprika
1 sklenicesterilované lečo
15 dkgvepřové sádlo

podle potřeby

mouka
voda na podlévání

příloha

chléb

Postup přípravy

Přední hovězí maso nakrájíme na kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Na sádle osmažíme nakrájené cibule. Vsypeme lžíci papriky, zpěníme a přidáme rajský protlak. Základ guláše mírně podlijeme vodou. Vložíme maso, osolíme a spolu s feferonkami, prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme. Pak přidáme oloupané a na větší kousky nakrájené brambory. Přidáme malou sklenici leča a dusíme, až brambory změknou. Hraničářský guláš můžeme mírně zaprášit moukou. Hraničářský guláš podáváme s chlebem. A na zapití pivo.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraničářský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena