Hraběnčiny ořechové řezy

Recept vypadá složitě, ale je to rychlé a hlavně výborné!


4.719x
30 min
1×

Ingredience

náplň 2

2 lžícerum
4 ksžloutek
6 ksbílky
15 dkgcukr moučka
1 ksvanilkový cukr
2 lžícehladká mouka
15 dkgmleté vlašské ořechy

těsto

2 ksžloutek
15 dkgsádlo
0.5 kelímkušlehačka
10 dkgcukr moučka
35 dkghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

náplň 1

1 sklenkarybízový džem

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto zpracujeme - naposledy vpracujeme žloutky. Pozor, aby těsto nebylo příliš řídké, pak ani nemusíme dát celou polovinu šlehačky. Vznikne nám linecké těsto, které rozdělíme na tři díly.

Dva díly těsta rozválíme a přeneseme pomocí válečku na vymazaný a moukou vysypaný plech. Nic to není, ale lepší je to dělat na dvakrát, proto ty tři díly. Třetí díl necháme na mřížku. Takto připravené syrové těsto pomažeme pikantním džemem - rybíz, višeň a připravíme si ořechovou náplň. Smícháme vše dohromady a naposledy přidáme ušlehané bílky. Hotovou náplň nalijeme na džem.

Ze zbylé třetiny těsta vyválíme tenké válečky a uděláme mřížky přes celý koláč. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme jej asi 35 - 40 minut. Kdyby se nám trochu povrch připaloval, zakryjeme ho zlehka alobalem.

Hraběnčiny ořechové řezy nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor obskura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraběnčiny ořechové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká