Hraběnčin moučník

Lahodný moučník. Recept, který díky jablíčkům, kterými je plněný, chutná i šťavnatě.


4.77x
60 min
1×

Postup přípravy

Heru necháme změknout. Mouku spolu s cukrem prosejeme a smícháme s kypřícím práškem.

Žloutky utřeme s herou a do základu těsta vpracujeme mouku s cukrem. Třetinu těsta vložíme do sáčku a těsto odložíme do mrazáku. Zbylé dvě třetiny necháme odpočinout.

Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu nastrouháme. Jablka ochutíme cukrem a necháme uležet, aby pustila šťávu. Jablka můžeme okořenit mletou skořicí, mletým badyánem nebo mletým novým kořením. Záleží na chuti. Troubu předehřejeme na 170 °C.

Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme placku, kterou přeneseme na připravený plech. Z jablek vymačkáme šťávu a jablka rovnoměrně rozprostřeme na placku z těsta. Jablka posypeme skořicovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozetřeme na jablka.

Nakonec vyndáme z mrazáku těsto, nastrouháme je a posypeme jím celý připravený moučník, který ihned vložíme do předehřáté trouby a pečeme jej dozlatova.

Upečený hraběnčin moučník necháme trochu vychladnout, nakrájíme jej a můžeme servírovat.
user-icon

autor klubburanu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraběnčin moučník

Zpět na recept