Hraběnčin koláč

Hraběnčin koláč je lehký a lahodný, chutná k čaji i ke kávě.


3.798x
60 min
6×

Postup přípravy

Heru necháme na teplém místě změknout. Žloutky oddělíme od bílků. Jablka oloupeme a nastrouháme.

Mouku promísíme s krupicovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme žloutky, mléko, změklou Heru a rukama vypracujeme tužší těsto.

Těsto rozdělíme na 3 díly. Jeden díl vložíme do igelitového sáčku a dáme do mrazáku ztuhnout. Dva díly rozválíme nebo rukama roztáhneme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Na těsto pak rozložíme nastrouhaná jablka, pocukrujeme je vanilkovým cukrem, posypeme skořicí a rozinkami. Pokud by se nám zdálo jablek málo, můžeme přidat nebo naopak. Množství záleží na velikosti jablek, které jsme strouhali.

Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu kápneme 3 kapky octa, lépe ztuhne. Sníh rozetřeme rovnoměrně na vrstvu jablek. Na sníh nakonec nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku. Koláč dáme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 150°C asi 35 minut.

Hraběnčin koláč po vychladnutí pocukrujeme.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraběnčin koláč

Zpět na recept