Hraběnčin jablkový koláč

Recept na levnou a dobrou buchtu.


4.818x
45 min
4×

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Zhruba třetinu dáme do mrazáku ztuhnout. Zbytek těsta vyválíme na tenký plát a vyložíme jím plech vyložený pečícím papírem.

Jablka očistíme a nastrouháme. Ořechy nasekáme a spolu rozinkami je vmícháme do jablek. Jablka rozprostřeme na těsto v plechu a posypeme vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh spolu s cukrem. Rozetřeme jej na jablka. Nakonec na sníh nastrouháme přes velká oka ztuhlé těsto.

Hraběnčin jablkový koláč pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Upečený hraběnčin jablkový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor milan965


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraběnčin jablkový koláč

Zpět na recept