Hovězí zeleninový guláš

Hovězí plec nebo kližka, záleží na Vás, co si vyberete.


3.247x
120 min

Postup přípravy

Omyté maso nakrájíme na stejnoměrné kostičky osolíme a opepříme. Pak si nakrájíme najemno cibuli. Zeleninu si také omyjeme, očistíme a nakrájíme ji nahrubo. Komu nevadí kousky zeleniny, stačí nakrájet na kostičky a zelí na nudličky.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájené kostičky masa a orestujeme. Vše pak mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, necháme zbylou vodu ve šťávě vydusit.

Maso a vydušenou šťávu zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Vše zalijeme trochou vody, přidáme zeleninu a vaříme asi tak 15 minut. Pokud chceme změnu můžeme na konec dát zakysanou smetanu.

Hovězí zeleninový guláš podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí zeleninový guláš

Zpět na recept