Jídlo, ke kterému se výborně hodí šťouchané brambory a hlávkový salát.
Hodnocení
3.0
/ 5 (150x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
120 g
slanina
sůl
1 ks
vejce
máslo
strouhanka
petrželka
2 dl
voda
mletý bílý pepř
600 g
maso hovězí zadní
1 špetka
drcený hřebíček
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, mírně z jedné strany osolíme, okořeníme a pokryjeme plátky slaniny. Zavineme do ruličky, spojíme párátky, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
Na rozpáleném másle zprudka osmažíme ze všech stran do zlatova. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a asi ještě 1/2 hodiny dusíme.
Před podáváním opatrně vytáhneme párátka a ozdobíme snítkou petrželky.