Hovězí vývar

Výborná polévka pro všechny příležitosti.


2.9118x
120 min
4×

Postup přípravy

Maso omyjeme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vše přivedeme k varu, sebereme pěnu a na mírném ohni maso vaříme asi hodinu. Pokud se voda vyvaří, dolijeme ji. Pokud chceme maso mít rychleji uvařené, můžeme je nakrájet na menší kusy.

Mrkve, petržel a celer očistíme. Po hodině vložíme zeleninu do vývaru s masem a vaříme dalších 30 minut. Jestli chceme vývar silnější, povaříme maso a zeleninu déle.

Před dovařením polévku ochutíme pepřem, vegetou a případně trochou soli.

Hovězí vývar podáváme s rýží nebo s nudlemi.
user-icon

autor Lucienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.