Hovězí steak s olivami

Masitý pokrm z pánve je vhodný pro nejrůznější příležitosti. Hovězí steak s olivami podáváme s opečeným bramborem a sklenkou červeného vína.


4.118x
25 min

Postup přípravy

Hovězí steaky o váze přibližně á 180 g omyjeme, osušíme, hranou ruky z obou stran lehce naklepeme, potřeme olejem a ochutíme čerstvě mletým černým pepřem. Steaky připravujeme pouze z kvalitního odleženého masa. Cibuli oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtiny. Klínky rozebereme. Olivy necháme okapat.

Dobře odležené steaky opékáme na horkém oleji z obou stran přibližně po 2 minutách. Potom je osolíme, zabalíme do alobalu a necháme v troubě asi 6 minut "dojít".

Ve výpeku orestujeme klínky cibule dozlatova, vmícháme celé olivy a prohřejeme.

Hovězí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme cibulí a olivami, pokapeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí steak s olivami

Zpět na recept