Hovězí steak s olivami

Masitý pokrm z pánve je vhodný pro nejrůznější příležitosti. Hovězí steak s olivami podáváme s opečeným bramborem a sklenkou červeného vína.


4.118x
25 min

Ingredience

1 ksmalá cibule
10 ksčerné olivy bez pecky
2 kshovězí minutkový steak

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí steaky o váze přibližně á 180 g omyjeme, osušíme, hranou ruky z obou stran lehce naklepeme, potřeme olejem a ochutíme čerstvě mletým černým pepřem. Steaky připravujeme pouze z kvalitního odleženého masa. Cibuli oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtiny. Klínky rozebereme. Olivy necháme okapat. Dobře odležené steaky opékáme na horkém oleji z obou stran přibližně po 2 minutách. Potom je osolíme, zabalíme do alobalu a necháme v troubě asi 6 minut "dojít". Ve výpeku orestujeme klínky cibule dozlatova, vmícháme celé olivy a prohřejeme. Hovězí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme cibulí a olivami, pokapeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí steak s olivami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena