Opláchnutý a dobře osušený kus hovězího masa nakrájíme na menší kostky. Poloviny citrusů vymačkáme. Maso vložíme do misky a promícháme s vymačkanou šťávou z citrusů, hořčicí, solí, pepřem a bohatou vrstvou oleje. Promíchané maso přikryjeme a vložíme marinovat na noc do lednice. Vepřovou klobásu nakrájíme na kolečka a chléb na kostky. Maso vybereme z marinády. Na naolejované špejle či kovové jehlice navlékáme střídavě maso, klobásu a kostky chleba. Do pekáčku položíme špízy, které pokapeme olejem a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Občas maso potíráme marinádou, ve které jsme maso marinovali. Hovězí špíz s kouskem chleba podáváme k hlavnímu chodu třeba s bramborovou přílohou.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.

Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.

Autor:Samman



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena