Rozinky vložíme do plné mísy s vodou alespoň 10 minut odmočit. Sýr nakrájíme nadrobno a vložíme ho do hluboké mísy. K sýru přidáme strouhanku, piniové oříšky a odmočené rozinky.
Na 3 lžících olivového oleje orestujeme dozlatova najemno nasekanou cibuli a přidáme ji do strouhankovo-sýrové směsi spolu se zbytkem olivového oleje. Náplň dochutíme solí, pepřem a promícháme. Směs musí být hrubší.
Hovězí maso rozdělíme na 6 větších plátků. Umyté a osušené plátky lehce naklepeme a potřeme olivovým olejem. Osolíme a opepříme, můžeme slabě potřít hořčicí. Na plátky přiložíme po celé ploše strouhankovou směs a plátek zavineme. Každou plněnou hovězí rolku rozpůlíme ostrým nožem na půl.
Z červené cibule nakrájíme 24 silnějších plátků o stejné velikosti rozpůlené rolky.
Na špejli napíchneme bobkový list, kousek cibule, polovinu rolky, opět cibulový kousek a ukončíme bobkovým listem. Takto zpracujeme všech 6 špejlí.
Dobře rozehřejeme grilovací pánev a olivovým olejem potřené hovězí rolky z každé strany grilujeme podle potřeby. Osobně rolky griluji z každé strany asi 2 minuty.
Hovězí sicilské rolky podáváme ihned jako hlavní chod s oblíbenou přílohou a to buď na špejli, anebo můžeme špejli odstranit. Sýr můžeme zaměnit i za uzenou scamorzu.