Recept na vydatný pokrm z hovězího masa, které dobře chuťově doplní kořenová zelenina a houby.
Hodnocení
4.5
/ 5 (16x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Petrželka2 lžíce
Cibule1 ks
Mrkev2 ks
Houby400 g
Červené víno1/2 sklenky
Hladká mouka 2 lžíce
Hovězí maso800 g
Řapíkatý celer1 řapík
Podle potřeby
Olej
Vývar
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Pálivá praprička
Postup přípravy
Libové hovězí maso nakrájíme na kostky. Zeleninu (řapíkatý celer, mrkev, cibuli) očistíme a nakrájíme, nebo nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Nasekanou zeleninu osmažíme na oleji. K osmažené zelenině vhodíme maso, promícháme a pomalu smažíme do spuštění vlastní šťávy.
Masové kostky zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme suchým vínem. Přikryjeme a pomalu dusíme asi 30 minut s podléváním zeleninového nebo masového vývaru po menších částech.
V pánvi s olejem osmažíme nakrájený česnek. Přidáme houby, několik minut prosmažíme a promícháme s petrželkou. Houby vložíme k masu 10 minut před koncem vaření.
Hovězí se zeleninou a houbami dochutíme solí, pepřem a podle chuti pálivou papričkou.
Hovězí se zeleninou a houbami podáváme k hlavnímu chodu třeba s knedlíkem.