Vaření.czReceptyHovězí se šípkovou omáčkou

Hovězí se šípkovou omáčkou

Šípková nemusí být jen se zvěřinou. Výborně chutná i s hovězím.


2.0299x
45 min
1×

Ingredience

10 dkgslanina
1 dlolej
2 kuličkyjalovec
2 lístkybobkový list
5 kuličeknové koření
1 ksvelká cibule
1 kghovězí zadní
30 dkgkořenová zelenina

podle chuti

1 špetkacukr
1 špetkasůl
1 kscitron
1 špetkapepř
5 lžicšípková marmeláda

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme. Odblaníme maso, můžeme prošpikovat slaninou. Osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu. Dáme do hrnce s připravenou zeleninou. Přidáme bobkový list, několik kuliček nového koření a 2-3 kuličky jalovce. Zakapeme trochu citronem , ze všech stran maso obložíme zeleninou a zakápneme olejem. Takto připravené maso necháme v lednici minimálně den uležet. Druhý den maso očistíme od zeleniny a prudce opečeme ze všech stan na pánvi na oleji. Opečené maso vrátíme zpět do zeleniny. Na pánvi, kde jsme maso opékali, nalijeme trochu vody nebo vývaru a necháme výpek provařit. Nalijeme na zeleninu, přidáme vodu nebo vývar, zakryjeme poklicí a dáme do trouby, kde dusíme maso do měkka. Během pečení maso otáčíme. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, přidáme asi 5 lžic šípkové marmelády, osolíme, osladíme, přidáme vegetu, pepř a zahustíme hladkou moukou. Podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor xa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí se šípkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena