Hovězí roštěnka se sýrovým sněhem

Dušená roštěnka zapečená se sýrem.


3.711x
60 min

Ingredience

1 lžičkasůl
2 lžícehladká mouka
0.5 lžičkymletý bílý pepř
500 ghovězí roštěnka
2 lžícemáslo (ochucené bylinkami)

příloha

1 lžičkasůl
1 ksčervená paprika
vařené brambory
1 ksoranžová paprika

na ozdobu

1 svazečekpažitka

na potření

1 ksbílek
100 geidam (parmezán)

Postup přípravy

Hovězí roštěnku nasucho osmažíme ze všech stran (vcelku). Pak ji podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou. Necháme asi 10 minut provařit. Pak ji zjemníme máslem.

Maso rozkrojíme na čtyři plátky a naskládáme do vymaštěného pekáčku. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do něj na jemném struhadle nastrouhaný sýr. Sníh navrstvíme na plátky masa a 5 minut zapékáme v rozehřáté troubě.

Plátky rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a obložíme paprikou nakrájenou na proužky a prosolenou. Podáváme s vařenými brambory ozdobenými sekanou pažitkou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roštěnka se sýrovým sněhem

Zpět na recept