Hovězí roštěnka se sýrovým sněhem

Dušená roštěnka zapečená se sýrem.


3.711x
60 min

Ingredience

1 lžičkasůl
2 lžícehladká mouka
0.5 lžičkymletý bílý pepř
500 ghovězí roštěnka
2 lžícemáslo (ochucené bylinkami)

příloha

1 lžičkasůl
1 ksčervená paprika
vařené brambory
1 ksoranžová paprika

na ozdobu

1 svazečekpažitka

na potření

1 ksbílek
100 geidam (parmezán)

Postup přípravy

Hovězí roštěnku nasucho osmažíme ze všech stran (vcelku). Pak ji podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou. Necháme asi 10 minut provařit. Pak ji zjemníme máslem.

Maso rozkrojíme na čtyři plátky a naskládáme do vymaštěného pekáčku. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do něj na jemném struhadle nastrouhaný sýr. Sníh navrstvíme na plátky masa a 5 minut zapékáme v rozehřáté troubě.

Plátky rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a obložíme paprikou nakrájenou na proužky a prosolenou. Podáváme s vařenými brambory ozdobenými sekanou pažitkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roštěnka se sýrovým sněhem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká