Šťavnatá hovězí roláda plněná horčicí, okurkami a jarní cibulkou.
sůl | |
1 lžíce | solamyl |
50 ml | smetana |
1 lžíce | olivový olej |
300 ml | masový vývar |
4 ks | kyselá okurka |
4 snítky | petrželová nať |
4 lžíce | horčice |
4 ks | jarní cibulka |
mletý černý pepř | |
4 lžičky | smetanový sýr |
4 plátky | hovězí maso na roládu |
Maso omyjeme, osušíme a každý plátek osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky podélně nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme kousky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky. Nasekanou petrželku smícháme se sýrem, osolíme ji a opepříme.
Na jednotlivé plátky masa rozložíme plátky okurek, jarní cibulky, vše potřeme je smetanovým sýrem, maso zabalíme a spojíme párátky nebo svážeme kuchyňskou nití. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a masové rolády na něm zprudka opečeme. Přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme vývar a rolády dusíme asi hodinu.
Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a v troše vody rozmíchaným solamylem. Omáčku necháme provařit.
Rolády podáváme s bramborovými kroketami a přelité omáčkou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.