Šťavnatá hovězí roláda plněná horčicí, okurkami a jarní cibulkou.
sůl | |
1 lžíce | solamyl |
50 ml | smetana |
1 lžíce | olivový olej |
300 ml | masový vývar |
4 ks | okurky kyselé |
4 snítky | petrželová nať |
4 lžíce | hořčice |
4 ks | jarní cibulka |
mletý černý pepř | |
4 lžičky | smetanový sýr |
4 plátky | hovězí maso na roládu |
Maso omyjeme, osušíme a každý plátek osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky podélně nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme kousky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky. Nasekanou petrželku smícháme se sýrem, osolíme ji a opepříme.
Na jednotlivé plátky masa rozložíme plátky okurek, jarní cibulky, vše potřeme je smetanovým sýrem, maso zabalíme a spojíme párátky nebo svážeme kuchyňskou nití. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a masové rolády na něm zprudka opečeme. Přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme vývar a rolády dusíme asi hodinu.
Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a v troše vody rozmíchaným solamylem. Omáčku necháme provařit.
Rolády podáváme s bramborovými kroketami a přelité omáčkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena