Hovězí roláda se zeleninou

Hovězí roládka bude jistě dobře chutnat naplněná zeleninou třeba k nedělnímu obědu.


4.810x
90 min

Postup přípravy

Plát masa očistíme, omyjeme a dobře rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem a dáme stranou. Slaninu pokrájíme na kostičky, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a rozkvedláme vidličkou.

V pánvi rozpustíme slaninu, na ní orestujeme mrkev a celer. Do pánve vlijeme vejce, osolíme a necháme chvíli zatuhnout. Tuto směs poklademe na připravený plát masa a pevně srolujeme. Převážeme pevnou nití, aby se roláda při pečení nerozevřela.

Na pekáči zpěníme cibuli a zprudka ze všech stran roládu orestujeme. Zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka. Hovězí roládu často obracíme, aby se dobře propekla ze všech stran. Poté roládu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, ten zaprášíme moukou, přidáme zbytek vývaru a rajský protlak, provaříme a vrátíme maso zpět do pekáče. Takto dáme hovězí roládu ještě na chvíli propéct do trouby a podáváme.

Hovězí roláda se zeleninou chutná výtečně s rýží či bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roláda se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká