Vepřové a kuřecí řízky jsou běžné, ale vyzkoušeli jste již řízky z hovězího masa?
Hodnocení
3.0
/ 5 (66x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
80 g
olej
sůl
2 ks
vejce
30 g
máslo
70 g
strouhanka
1 lžíce
hořčice
2.5 dl
voda
4 lžíce
kečup
vegeta
mletý bílý pepř
koření na steak
5 ks
řízky z roštěnce
Postup přípravy
Hovězí řízky naklepeme, okořeníme, osolíme a obalíme ve strouhance. Paličkou lehce vklepeme strouhanku do řízků, obalíme v rozšlehaných vejcích a prudce opečeme na oleji.
Do tlakového hrnce dáme zbytek oleje, přidáme hořčici, kečup, naředíme vodou, dochutíme vegetou a do této omáčky přendáme osmažené řízky.
Hrnec uzavřeme a asi 20 minut dusíme. Hotovou omáčku zjemníme máslem a přecedíme.
Jako příloha je vhodná šunková rýže.