Vaření.czReceptyHovězí polévka se slaninou a bramborem

Hovězí polévka se slaninou a bramborem

Chutný recept na polévku s hovězím masem.


5.02x
60 min

Ingredience

200 gslanina
1 stroužekčesnek
1 lžičkakmín
1 lžícehladká mouka
2 lhovězí vývar
25 gmletá sladká paprika
1 plechovkaloupaná rajčata
25 gmletá pálivá paprika
2 ksbílá cibule
0.5 kglibové hovězí maso
4 ksstřední brambory

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Ve větším hrnci orestujeme na sádle cibuli s česnekem do tmavší barvy. Do základu přidáme slaninu s hovězím masem a restujeme, dokud maso nechytí barvu. Přebytečné sádlo slijeme, přidáme kmín, sůl, mletý pepř a mleté papriky. Základ poprášíme moukou, promícháme a odebereme z plotny. Přidáme rajčata. Polévku dobře promícháme a zalijeme vývarem. Vrátíme zpět na plotnu a vaříme asi 1,5 hodiny do změknutí masa. Půl hodiny před koncem přidáme nadrobno nakrájené brambory. Uvařenou polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem podle naší chuti. Hovězí polévku se slaninou a bramborem rozdělíme do talířů a podáváme samotnou nebo s čerstvým pečivem.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí polévka se slaninou a bramborem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena