Hovězí polévka s houbami

Vyzkoušejte přidat do hovězí polévky houby, polévka je pak opravdu výborná.


3.524x
60 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) omyjeme, oškrábeme a hrubě nastrouháme. Můžeme použít i mraženou, na kostičky nakrájenou polévkovou zeleninovou směs. Cibuli oloupeme. Omyté hovězí maso s kostí dáme vařit i s celou cibulí do 2,5 litrů studené vody. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci asi 40 minut, dokud hovězí maso není měkké. Maso z vývaru vyjmeme a nakrájíme na kostičky, vývar přelijeme přes cedník do jiného hrnce. Do vývaru přidáme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, houby a vaříme, až jsou zelenina i houby měkké. Osolíme a opepříme. Ke konci vaření do polévky zavaříme „kapání“, které připravíme jednoduchým uvedeným způsobem. Příprava jednoduché zavářky. Vejce rozkvedláme v hrnečku se solí a postupně k němu zakvedláme 2 - 3 lžíce hladké mouky. Vznikne nám řídké těstíčko, které překapáváme do vroucí polévky přes sítko na škubánky, nebo jednoduše přes vidličku. Polévku se zavářkou ještě krátce povaříme. Do hovězí polévky s houbami před podáváním přidáme nasekanou zelenou petrželku nebo pažitku. Ochutíme tekutým polévkovým kořením a pepřem.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí polévka s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena