Hovězí polévka s houbami

Vyzkoušejte přidat do hovězí polévky houby, polévka je pak opravdu výborná.


3.524x
60 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) omyjeme, oškrábeme a hrubě nastrouháme. Můžeme použít i mraženou, na kostičky nakrájenou polévkovou zeleninovou směs. Cibuli oloupeme.

Omyté hovězí maso s kostí dáme vařit i s celou cibulí do 2,5 litrů studené vody. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci asi 40 minut, dokud hovězí maso není měkké. Maso z vývaru vyjmeme a nakrájíme na kostičky, vývar přelijeme přes cedník do jiného hrnce.

Do vývaru přidáme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, houby a vaříme, až jsou zelenina i houby měkké. Osolíme a opepříme. Ke konci vaření do polévky zavaříme „kapání“, které připravíme jednoduchým uvedeným způsobem.

Příprava jednoduché zavářky. Vejce rozkvedláme v hrnečku se solí a postupně k němu zakvedláme 2 - 3 lžíce hladké mouky. Vznikne nám řídké těstíčko, které překapáváme do vroucí polévky přes sítko na škubánky, nebo jednoduše přes vidličku. Polévku se zavářkou ještě krátce povaříme.

Do hovězí polévky s houbami před podáváním přidáme nasekanou zelenou petrželku nebo pažitku. Ochutíme tekutým polévkovým kořením a pepřem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí polévka s houbami

Zpět na recept