Hovězí polévka na víně

Netradiční polévka z hovězího masa s bramborem, mrkví a rajčatovým protlakem, vařená na víně.


4.840x
90 min
4×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
4 ksbrambory
2 ksmrkev
1 ksvelká cibule
1000 mlmasový vývar
1 lžícemletá červená paprika
300 mlsuché bílé víno
100 grajský protlak
500 gpřední hovězí maso
1 lžičkačtyřbarevný pepř
2 lžíceusekaná petrželka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Zelenou petrželku usekáme. Na oleji orestujeme cibuli dozlatova a vmícháme maso. Jakmile se zatáhne, přidáme rajský protlak, česnek a mletou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit. Potom vlijeme vývar i víno a vaříme na mírném ohni, dokud není maso poloměkké. Následně do polévky přidáme brambory a mrkev. Uvaříme doměkka, ochutíme podle potřeby solí a zasypeme petrželkou. Hovězí polévku plnou masa můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou k polévce na víně je bílé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí polévka na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena