Hovězí po čínsku

Velmi chutný recept z čínské kuchyně.


3.0703x
30 min

Postup přípravy

Zálivku připravíme tak, že smícháme následující ingredience:
3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 3 lžíce jablečného džusu, šťáva z 1/2 citrónu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička zázvoru.

Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme zálivkou. Takto připravené maso zakryjeme pokličkou a necháme v chladničce nebo ve studené místnosti proležet nejlépe přes noc.

Ráno maso vyndáme, osolíme a vložíme v tom samém hrnci do předehřáté trouby. Pod pokličkou ho pečeme asi 15 minut. Poté snížíme teplotu a pečeme ještě dalších 5 až 10 minut.

Nakonec maso vyndáme a rozdělíme na talíř. Zálivka mu dodala skvělou chuť i vůni. Můžeme ho podávat s brambory, nebo ještě lépe s rýží. Jako doplněk je vhodný zeleninový salát.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí po čínsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena