Zálivku připravíme tak, že smícháme následující ingredience:
3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 3 lžíce jablečného džusu, šťáva z 1/2 citrónu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička zázvoru.
Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme zálivkou. Takto připravené maso zakryjeme pokličkou a necháme v chladničce nebo ve studené místnosti proležet nejlépe přes noc.
Ráno maso vyndáme, osolíme a vložíme v tom samém hrnci do předehřáté trouby. Pod pokličkou ho pečeme asi 15 minut. Poté snížíme teplotu a pečeme ještě dalších 5 až 10 minut.
Nakonec maso vyndáme a rozdělíme na talíř. Zálivka mu dodala skvělou chuť i vůni. Můžeme ho podávat s brambory, nebo ještě lépe s rýží. Jako doplněk je vhodný zeleninový salát.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena