Hovězí po cikánsku

Měkoučké maso, které se rozpadá v puse, a pikantní omáčka s kousky zeleniny, to vše v tomto receptu.


4.023x
90 min

Postup přípravy

Maso vcelku opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Přemístíme ho do tlakového hrnce.

Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme, přidáme chilli, oregano, tymián a rozdrobený hovězí bujon. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme na mírném plameni.

Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na plátky a i s vývarem dáme do pekáče. Přidáme lečo, okurky nakrájené na malé kostičky, kapii a papriku na kostičky, bobkové listy, rajčatový protlak. Hovězí po cikánsku dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Nakonec omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše odlité omáčky.

Hovězí po cikánsku podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí po cikánsku

Zpět na recept