Hovězí po cikánsku

Měkoučké maso, které se rozpadá v puse, a pikantní omáčka s kousky zeleniny, to vše v tomto receptu.


4.023x
90 min

Ingredience

2 kscibule
4 ksbobkový list
1 ksčervená kapie
1 ksžlutá paprika
700 ghovězí maso
1 kostkahovězí bujon
1 sklenicesterilované lečo
1 ksvelký rajský protlak
2 ksvelké sterilované okurky s troškou nálevu

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
tymián
chilli
oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso vcelku opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Přemístíme ho do tlakového hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme, přidáme chilli, oregano, tymián a rozdrobený hovězí bujon. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme na mírném plameni. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na plátky a i s vývarem dáme do pekáče. Přidáme lečo, okurky nakrájené na malé kostičky, kapii a papriku na kostičky, bobkové listy, rajčatový protlak. Hovězí po cikánsku dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Nakonec omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše odlité omáčky. Hovězí po cikánsku podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí po cikánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena