Vaření.czReceptyHovězí plátky se slaninou a žampiony

Hovězí plátky se slaninou a žampiony

Chutný a nevšední hlavní chod pro milovníky hovězího masa.


4.04x
75 min
1×

Ingredience

50 gslanina
máslo na smažení
2 lžičkyhladká mouka
6 dlhovězí vývar
2 kscibule
4 plátkyhovězí maso přední nebo zadní

podle chuti

sůl

omáčka

2 dlsmetana kysaná
6 kuličekpepř celý
0.5 ksbobkový list
2 kuličkynové koření
50 gžampion

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, na oleji ji rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na pánvičce opečeme plátky naklepaného masa, které jsme po obou stranách osolili. Vše přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list, osolíme a přivedeme do varu. Zalijeme moukou rozmíchanou v trošce vody, promícháme a dusíme asi 50 minut. Měkké plátky vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu a za častého míchání prohříváme asi 7 minut. Na kousku másla krátce podusíme i trochu silnější plátky žampiónů. Omáčku přecedíme, přidáme plátky a žampióny a necháme ještě chvíli prohřát. Hovězí plátky se slaninou a žampiony podáváme s libovolnou přílohou, ale nejlépe s brambory nebo rýží.
user-icon

autor ejmik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí plátky se slaninou a žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena