Hovězí plátky po řecku

Od té doby, co je ochutnal náš táta, staly se jeho nejoblíbenějším jídlem!


4.566x
120 min
15×

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno.

Na oleji v kastrolu rychle opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Orestujeme cibuli a česnek dozlatova, přidáme protlak, červené víno, trochu osolíme a opepříme. Do této směsi vrátíme plátky masa a přikryjeme poklicí. Hovězí plátky po řecku dusíme velmi zvolna na opravdu mírném příkonu tepla. Dušení bude trvat téměř 2 hodiny, ale stojí to opravdu za to. Maso při dušení nepodléváme. Pouze můžeme omáčku občas zamíchat, aby se nepřichytila ke dnu, ale stát by se to nemělo. Vznikne chuťově výborná a hustá omáčka.

Hovězí plátky po řecku podáváme s vařeným bramborem
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí plátky po řecku

Zpět na recept