Maso a zelenina je osvědčená kombinace při přípravě chutných jídel.
Hodnocení
2.3
/ 5 (10x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
60 g
olej
1 ks
cibule
0.5 ks
celer
2 ks
mrkev
1 ks
petržel
100 ml
smetana ke šlehání
4 plátky
hovězí maso
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kostičky zeleniny a osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, vložíme omyté, naklepané a okořeněné plátky masa, které z obou stran opečeme. Pak vše podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Když je maso měkké, vyjmeme jej, zeleninu rozmixujeme, omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby dosolíme a dopepříme, vrátíme do ní maso k prohřátí a podáváme.