Hovězí plátky na žampionech

Recept z vysokého hovězího roštěnce. Dušené hovězí plátky se žampiony a omáčkou podáváme s rýží.


4.126x
60 min

Postup přípravy

Plátky masa vysoké asi 1,5 - 2 cm zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Plátky masa zprudka opečeme v hrnci na oleji z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. K výpeku přidáme 2 lžíce másla, které necháme rozpustit a přidáme cibulku. Za stálého míchání ji orestujeme dozlatova a vmícháme hladkou mouku. Vše osmahneme dorůžova a zalijeme vývarem. Do tohoto základu vložíme plátky masa, přidáme prolisovaný česnek, pepř a sůl a zakryté na mírné teplotě podusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme vývarem.

Mezitím necháme na pánvi vyškvařit slaninu. Pak škvarečky vyjmeme a na slaninovém výpeku orestujeme nakrájené žampiony, které ochutíme kmínem, solí a pepřem. Poté žampiony vmícháme k masu a vše ještě asi 15 minut podusíme.

Hovězí plátky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáváme s vařenou rýží.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí plátky na žampionech

Zpět na recept