Vaření.czReceptyHovězí plátky na slanině

Hovězí plátky na slanině

Vynikající nedělní oběd. Zvláště pokud k němu připravíte jako přílohu bramborové placky.


3.147x
75 min

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme. Každý plátek po obvodu nařežeme a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme na pánev a necháme vyškařit. Potom na ní zprudka z obou stran opečeme hovězí plátky a vyjmeme je z pánve. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli rovněž oloupeme a nasekáme na kostičky. Přidáme ke slanině a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Přisypeme česnek, kmín a promícháme. Vložíme zpět maso, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme doměkka. Měkké plátky vyjmeme a uchováme teplé. Ze šťávy necháme za stálého míchání odpařit vodu, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Nakonec zalijeme studenou vodou, důkladně rozmícháme a krátce povaříme. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí plátky na slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena