Hovězí plátky na slanině

Vynikající nedělní oběd. Zvláště pokud k němu připravíte jako přílohu bramborové placky.


3.147x
75 min

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme. Každý plátek po obvodu nařežeme a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme na pánev a necháme vyškařit. Potom na ní zprudka z obou stran opečeme hovězí plátky a vyjmeme je z pánve.

Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli rovněž oloupeme a nasekáme na kostičky. Přidáme ke slanině a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Přisypeme česnek, kmín a promícháme. Vložíme zpět maso, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme doměkka.

Měkké plátky vyjmeme a uchováme teplé. Ze šťávy necháme za stálého míchání odpařit vodu, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Nakonec zalijeme studenou vodou, důkladně rozmícháme a krátce povaříme.

Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí plátky na slanině

Zpět na recept