Plátky hovězího masa očistíme, tence rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čerstvé feferonky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou jarní cibulku usekáme najemno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Na oleji zprudka opečeme plátky masa dorůžova. Potom maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo. Na výpeku s máslem necháme zesklovatět cibulku, plátky česneku a feferonky. Pak do kastrolu vrátíme maso, přidáme koření tandoori, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Asi 10 minut před dokončením pokrmu přidáme k masu nakrájené papriky a šťávu podle potřeby zahustíme máčeným solamylem. Dušené hovězí plátky na feferonkách podáváme s rýží.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.

Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.

Autor:Jarka Petrová


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena