Hovězí plátky na celeru s houbami

Jídlo velmi zajímavé a nápadité chuti. Dušené hovězí společně s celerem, slaninou a houbami.


3.161x
60 min
2×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Houby rozdrtíme. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do tlakového hrnce a necháme ji rozpustit.Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit.

Hovězí plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené hovězí plátky opečeme na zpěněné cibuli z obou stran a okmínujeme.

Do hrnce vsypeme houby, celer a vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Tlakový hrnec uzavřeme a dusíme. Když začne hrnec pískat, ztlumíme oheň a dusíme asi půl hodiny.

Pak hrnec otevřeme a hovězí plátky na celeru s houbami můžeme podávat. Šťáva mírně zhoustla a proto ji jen podle chuti přisolíme.

Hovězí plátky na celeru s houbami podáváme s brambory či rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí plátky na celeru s houbami

Zpět na recept