Vaření.czReceptyHovězí plátky na celeru s houbami

Hovězí plátky na celeru s houbami

Jídlo velmi zajímavé a nápadité chuti. Dušené hovězí společně s celerem, slaninou a houbami.


3.161x
60 min
2×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Houby rozdrtíme. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do tlakového hrnce a necháme ji rozpustit.Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Hovězí plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené hovězí plátky opečeme na zpěněné cibuli z obou stran a okmínujeme. Do hrnce vsypeme houby, celer a vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Tlakový hrnec uzavřeme a dusíme. Když začne hrnec pískat, ztlumíme oheň a dusíme asi půl hodiny. Pak hrnec otevřeme a hovězí plátky na celeru s houbami můžeme podávat. Šťáva mírně zhoustla a proto ji jen podle chuti přisolíme. Hovězí plátky na celeru s houbami podáváme s brambory či rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí plátky na celeru s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena