Hovězí pečeně

Recept pro milovníky pečeného hovězího masa. Pokrm podáváme s bramborem a zeleninou.


4.862x
150 min
4×

Ingredience

60 gslanina
2 kscibule
50 gkarotka
2 lžícekapary
1300 kgzadní hovězí (kýta)

podle potřeby

olej
vývar
hotová jíška

podle chuti

sůl
mletý pepř

na potření

1 ksžloutek
1 lžičkamed
sardelová pasta

Postup přípravy

Hovězí špalek očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na hranolky. Mrkev omyjeme, oškrábeme, a také nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pro potírání masa si připravíme žloutek, který utřeme s medem. Kapary jemně nasekáme. Očištěný špalek zadního hovězího masa prošpikujeme slaninou a mrkví. Maso, ze všech stran zprudka opečeme na pánvi s olejem. Potom ho přendáme na pekáč a potřeme sardelovou pastou. Ve výpeku orestujeme cibuli, kterou i s olejem přidáme k masu. Za častého podlévání pečeme v troubě doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu a hovězí pečeni potíráme směsí žloutku s medem. Tím docílíme zlatavé barvy. Měkké hovězí maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do vypečené šťávy přidáme pokrájené kapary a popřípadě šťávu zahustíme hotovou jíškou. Hovězí pečeni podáváme s bramborem a dušenými fazolkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena