Hovězí pečeně

Recept pro milovníky pečeného hovězího masa. Pokrm podáváme s bramborem a zeleninou.


4.862x
150 min
4×

Ingredience

60 gslanina
2 kscibule
50 gkarotka
2 lžícekapary
1300 kgzadní hovězí (kýta)

podle potřeby

olej
vývar
hotová jíška

podle chuti

sůl
mletý pepř

na potření

1 ksžloutek
1 lžičkamed
sardelová pasta

Postup přípravy

Hovězí špalek očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na hranolky. Mrkev omyjeme, oškrábeme, a také nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pro potírání masa si připravíme žloutek, který utřeme s medem. Kapary jemně nasekáme.

Očištěný špalek zadního hovězího masa prošpikujeme slaninou a mrkví.
Maso, ze všech stran zprudka opečeme na pánvi s olejem. Potom ho přendáme na pekáč a potřeme sardelovou pastou.
Ve výpeku orestujeme cibuli, kterou i s olejem přidáme k masu. Za častého podlévání pečeme v troubě doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu a hovězí pečeni potíráme směsí žloutku s medem. Tím docílíme zlatavé barvy.

Měkké hovězí maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do vypečené šťávy přidáme pokrájené kapary a popřípadě šťávu zahustíme hotovou jíškou.

Hovězí pečeni podáváme s bramborem a dušenými fazolkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká